JAMES THIE : LIFE ON THE RUN

JAMES THIE : LIFE ON THE RUN

Vorige week nam ProDirect.com James Thie even apart. James is en professionele middellange afstandsloper met een carrière die twee decennia beslaat. Gedurende deze carrière heeft hij het Verenigd Koninkrijk meerdere malen vertegenwoordigt op Europese en mondiale toernooien. Terwijl hij nog steeds zijn eigen doelen najaagt spendeert hij tegenwoordig een deel van tijd aan het coachen van een groep van 30 atleten. Ook wel bekend als Team Thie.

PDR: HOE COMBINEER JE JOUW TRAINING EN HET ALLEDAAGSE LEVEN?

Dat is een goeie vraag! Ik heb een jong gezin – eentje van vier en eentje van zes – en een drukke baan als coach, dus het komt er echt op aan alles uit de beschikbare tijd te halen. Ik merk dat wanneer ik vroeg opsta en meteen mijn eerste training afwerk, ik klaar ben voor de dag. Volgens mij gaat het om het vinden van die kleine soms spaarzame momenten en die maximaal te benutten. Als je vroeg op kan staan, doe het dan ook en zorg dat het telt. Ook al is je dag later nog zo druk, je hebt al gedaan wat je wilde doen.

 

 

James had al snel door dat zijn groep veel potentie had en speelde en belangrijke rol in het samenbrengen van Team Thie en Saucony en daarmee zijn atleten de erkenning te geven die ze verdienden. Hij beschouwt Saucony als een gerespecteerd merk in de running gemeenschap dat inspireert en motiveert. En daarin zag hij overeenkomsten waarbij hij zijn groep wilde betrekken.

Zonder dat James het zelf wist had Saucony Team Thie al op de radar. Een aantal korte gesprekken brachten het balletje aan het rollen en de rest is geschiedenis. Ze zijn nu een onderdeel van de Saucony familie. Voor zowel coach als team een “dream match”.

PDR: WHAT VIND JE VAN DE NIEUWE COLLECTIE?

Ik ben groot fan van de nieuwe Life On The Run collectie. Vooral de stijl ervan en hoe het zit. Dat valt me op aan Saucony, de kleding en schoenen zitten altijd fantastisch. En door de gebruikte kleuren kan je het overal en altijd dragen. Voor mij als coach dus ideaal. ik kan het dragen tijdens mijn eigen trainingen maar ook tijdens het coachen of lesgeven.

Als loper wil je iets hebben dat altijd goed is en goed zit. Maar ook iets waarmee je soms een beetje incognito kan gaan tijdens een drukke dag. Voor mij is dat exact wat de Life On The Run collectie is. Het ziet er goed uit, zit goed en ik ben er weg van.

“COACHING IS ENORM BEVREDIGEND, IK KRIJG ER ZOVEEL MEER VOOR TERUG ALS TOEN IK ZELF NOG ATLEET WAS” – James Thie

Gedurende zijn 25 jaar als atleet heeft James menig resultaat behaald. Met als hoogtepunt zijn vierde plaats bij het WK indoor van 2004. Maar ook op zijn vertegenwoordiging van Wales bij twee Commonwealth Games is hij trots. Met zijn nieuwste doel, een sub vier-minuten mijl op zijn veertigste, is zijn verhaal nog lang niet uitgeschreven.

Na het erkennen van zijn passie voor coachen duurde het niet lang voordat Team Thie was opgericht. Bescheiden als hij is benadrukte hij altijd het belang van de sfeer in het team, en samen met zijn coaching speelt dat een enorm grote rol in het succes van zijn atleten. James heeft een holistische aanpak voor zijn team en werkt net zoveel aan de atleet als het persoon. Want alleen dan kan je grote stappen maken en presteren is zijn overtuiging.

Dank aan zowel ProDirect.com als James Thie